Molnár Édua: Domokos, a bátor kos kalandjai

Molnár Édua: Domokos, a bátor kos kalandjai

Felső tagozat – 1. helyezett

Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Tagiskolája

Felkészítő: Molnárné Balogh Éva

Egyszer élt egy tarackos mezőn legelésző kos, kinek neve Domokos. Ez a kos nem filozófia szakos, hanem igazi pusztai lakos. Egy nap Domokos és barátja Ákos éppen egy barackos fánkos stand után koslattak álmaikban, amikor találkoztak Árkossal, ki nagyon pajkos. Árkos egy igazi színi játékos, ki a Hídi Vásárba hívja a két kost.

  • A vásárban sok kos sokkos állapotba kerül a sok mákos és makkos vattacukor miatt. – okoskodott Árkos.

Domokos okos módon elfogadta az invitálást.

Eleredt az eső és a mocskos úton szép selymes gyapjújuk lucskos-pocskos lett, mire a vásárba értek. Amikor megérkeztek, elsőként egy lakkos bódéba tértek be, ahol teljesalakos képet lehetett csinálni.

  • Milyen öltözékben? Frakkos, rockos vagy netán maszkos? – kérdi a fényképész.

Domokos talált egy palackosorrú delfin kosztümöt a fakkos szekrényben, és természetesen azt választotta. Mire kész lett a művészi kép, elállt az eső, bár még egy kissé nyirkos volt az idő. Ákos feltétlenül szeretett volna egy vánkost, hogy este ráhajthassa fáradt fejét a szépen hímzett párnácskára.

Domokos éppen egy fokos botot nézegetett, amikor Ákos bajba került, hogy nem tudta kiszámolni a pénzét, mivel ez a butácska kos nem jó matekos. Gyorsan barátjához sietett és együtt még egy kosarat is vettek.

Középen, a salakos téren volt a testvérvárosi találkozó. Itt üdvözölték régi kedves barátaikat, Kisfakos, Kosd, Nagyrákos markos kosait. A homokos pályán zsákos futást rendeztek. Két bátor kosunk kiállt a többi játékos ellen, és el is hozták a kosnyereményt, amelynek egyik oldalán Kos-suth, a másikon egy kosbor látható.

A nap végén megfáradva tért haza a két kos, és miután elaludtak, következő kalandjukról álmodoztak, melyben rákos fagylaltot nyaltak.

Hírek és Aktuálisok

Még több hír

Állataink

Még több eladó állat

Bárányok

Állatparkunk a cikta, cigája, gyimesi racka és a hortobágyi racka juh tenyésztésével és fajf...

Parlagi kecske

Általában egyszínűek, fehérek, vörösek, feketék, testükön egyenletesen hosszú szőrrel bo...

ELÉRHETŐSÉG ÉS VENDÉGLÁTÁS

HORTOBÁGY PUSZTAI ÁLLATPARK www.pusztaiallatpark.hu

Tel.: +36-30-6212160

E-mail: konyhaspista@gmail.com Cím: 4071 Hortobágy, Tornyi domb 1. GPS koordináták: 47.580303 / 21.139087

2020.február 22. Ünnepelje velünk és állatainkkal a farsangot a Pusztai Állatparkban. A rendezvény a Pusztai Állatparki belépőjegy megvásárlásával látogatható. Bővebb információ: 06/52701-037...

Tisztelt Látogatóink! Az Állatpark újra megnyitotta kapuit, Várjuk önöket szeretettel! A belépőjegy vásárlásánál az épületben a maszk használata kötelező....