Hortobágyi Kalandozások

Tartalmas programot keres osztályának, óvodás csoportjának? Szeretné, ha kirándulásuk nem pusztán szórakoztató kikapcsolódást, hanem hasznos ismereteket is nyújtana? Jöjjenek el hozzánk és ismerjék meg nálunk a puszta és a pásztorélet csodálatos világát!

Kalandozzunk együtt a Hortobágyon!

Programtervezet:

09.30                           Találkozó a Mátai Ménesben

10:00-11:30                Pusztaprogram: Kirándulás a pusztába lovas szekerekkel és idegenvezetővel. A program során a vendégek találkozhatnak a puszta állataival, házi bivallyal, magyar szürke marhával, láthatnak ökörfogatot, nóniusz ménest, hortobágyi rackajuhokat, megcsodálhatják csikósaink bemutatóját. A program végén megtekinthetik a Ménes törzsistállóit és a fazekasműhelyt is, ahol nádudvari fekete kerámiák készülnek.

                                   

12:00-13:00                Ebéd

                                      A Hortobágyi Csárda ízletes fogásai, melyhez előzetes bejelentkezés szükséges. Kérésre menüajánlatot küldünk.


13.30-
                         A Pusztai Állatpark felfedezése, Pusztai Virtusok

Régi magyar háziállatainkat pusztai környezetben mutatjuk be a gyerekeknek. A szakvezetéssel egybekötött séta közben kitárul a táj, a régi típusú jószágtartó épületek mellett kopasznyakú, kendermagos és egyéb tyúkfajták, réz- és bronzpulykák kapirgálnak, kecskék, juhok, szamarak legelnek, hucul kanca vezeti csikóját, mangalicák és házi bivalyok dagonyáznak. Magyarságunk jelképe, a magyar szürke marha is látható.

A gyerekek szaladgálhatnak, csacsit, gidákat, bárányokat simogathatnak. Hozhatnak magukkal focilabdát, röplabdát, tollaslabdát, hiszen szabadtéri sportok folytatására is lehetőséget biztosítunk. A rendelkezésre álló nagyfelületű betonplaccon a gyermekek krétával rajzolhatnak, valamint játszóterünk is a látogatók rendelkezésére áll.

A „Pusztai Virtusok” elnevezés hagyományos ügyességi játékokat takar, a gyerekek karikás ostorral csergethetnek, kipróbálhatják a patkódobást, a gólyalábat, a pusztai lépegetőt, valamint azt is, milyen gulyásbottal „nyulat ütni”.

16:00                          Indulás haza

A programcsomag ára korcsoporttól és a választott menütől függően 3000 Ft/fő és 4000Ft/fő között változhat. Ajánlatunk 2018. október 31-ig érvényes.

 

Bővebb információért és pontos árajánlatért keresse munkatársunkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

E-mail: turizmus@hortobagy.eu

Telefon: 52/ 589-122

Hírek és Aktuálisok

Még több hír

Állataink

Még több eladó állat

Bárányok

Állatparkunk a cikta, cigája, gyimesi racka és a hortobágyi racka juh tenyésztésével és fajf...

Parlagi kecske

Általában egyszínűek, fehérek, vörösek, feketék, testükön egyenletesen hosszú szőrrel bo...

ELÉRHETŐSÉG ÉS VENDÉGLÁTÁS

HORTOBÁGY PUSZTAI ÁLLATPARK www.pusztaiallatpark.hu

Tel.: +36-30-6212160

E-mail: konyhaspista@gmail.com Cím: 4071 Hortobágy, Tornyi domb 1. GPS koordináták: 47.580303 / 21.139087

2020.február 22. Ünnepelje velünk és állatainkkal a farsangot a Pusztai Állatparkban. A rendezvény a Pusztai Állatparki belépőjegy megvásárlásával látogatható. Bővebb információ: 06/52701-037...

Tisztelt Látogatóink! Az Állatpark újra megnyitotta kapuit, Várjuk önöket szeretettel! A belépőjegy vásárlásánál az épületben a maszk használata kötelező....