Rendezvények

Farsang

Farsang a Pusztai Állatparkban

2020.február 22.

Ünnepelje velünk és állatainkkal a farsangot a Pusztai Állatparkban.

A rendezvény a Pusztai Állatparki belépőjegy megvásárlásával látogatható.

Bővebb információ: 06/52701-037

Március 12 – 14.: “Betyárképző”

Betyárok és a 48-49-es szabadságharc.

A betyárok részvétele a szabadságharcban, a szabadcsapatok jelentősége. Ismerkedés a szabadcsapatok fegyvereivel: fokos,  bot és karikás ostor használata.

A program ideje alatt lehetőség van tea vásárlására, melynek ára 2 dl/ 100 Ft.

Március 26.: Húsvét

Különleges húsvéti programokkal kedveskedünk vendégeinknek. Lesz tojáskeresés, nyuszi teke, almahalászat. Indulhatsz a locsolóvers szavaló versenyen, a rajzversenyen vagy akár mind a kettőn. Újszülött bárányainkat és nyuszijainkat is megsimogathatod.

Sok szeretettel várjuk a család apraját, nagyját Hortobágyon, a Pusztai Állatparkban!

Május 01.: Majális

Ezen a hétvégén a tavaszt ünnepeljük mi is.

A hagyományokhoz híven közösen májusfát állítunk, lehetőség van a pusztai virtusok kipróbálására, mint pányvadobás, patkódobás, almahalászat.

Június 3.: Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Ezen a napon az ország minden részéről érkeznek ide gulyások és pásztoremberek, akik összemérik erejüket és tudásukat a pásztorélet mindennapjaival kapcsolatosan. Különböző feladatokat kell teljesíteniük a percek függvényében, mint például szürkemarha tehenek kifogása és lekötése a karám oldalaihoz, nyúlütés, pányvadobás, vízhúzás, bográcsverés. A gulyásbojtárok számára borjúfogás és fülszám leolvasás – minél rövidebb idő alatt- a megoldandó feladat. Eközben egész napos kirakodóvásár, finom bográcsételek kóstolása, népzene és néptánc, arcfestés, csillámtetoválás, kilátótorony, játszótér, állatsimogató várja a kedves vendégeket.

Május 29.: Gyermeknap

Május utolsó hétvégéjén a gyermekeké a főszerep, nemcsak otthon, hanem nálunk, az Állatparkban is ők kerülnek a középpontba. Különböző ügyességi játékok, sorversenyek, erőpróbák, kézműveskedés, gyógynövényekből készült teafőzetek kóstolása és gyógynövényekkel való ismerkedés; kilátótorony,a  játszótér használata és a pusztai virtusok kipróbálása is lehetőséget biztosít a hasznos időtöltésre.

Június 25.: Aratási szokások és hiedelmek

Ki-ki próbára teheti tudását kalászos gabonáink felismerése terén, kézműves foglalkozás keretein belül pedig a szalmafonás rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.

Kézműves foglalkozás: 200 Ft/fő

Ezen a napon a Pusztai Állatpark 21.00 óráig tart nyitva.

Július 16-17.: „ Pusztán ízek, színek, illatok” – Gyógynövények hétvégéje

gyogynovenyek-hetvegeje

A nyár közepén színesebbnél színesebb, szebbnél szebb gyógynövények pompáznak a természetben. Ezen a hétvégén próbálunk minél több gyógynövényt összegyűjteni a Pusztai Állatparkban is, amelyekből finom főzeteket kóstolhatnak a vendégek, felismerhetik akár illatpárnák, akár kép segítségével a gyógynövényt. Nem is gondolnánk, hogy a hasztalan „fűnek” nézett növénynek milyen gyógyhatásai lehetnek. Igyekszünk az idelátogatóknak minél színesebb gyógynövény palettát összeállítani és felhívni a figyelmet ezeknek a növényeknek a gyógyhatásaira. A gyermekek eközben használhatják a játszóterünket, megnézhetik a kilátó tornyunkat, totót tölthetnek ki a Pusztai  Állatpark látnivalóiról, simogathatják állatainkat.

A foglalkozáson való részvétel díja 200 Ft/fő.

Augusztus 6.: Családi nap

Családok közötti versengés: vízhúzás (felnőtteknek), patkódobás, lápon járás, bálagurítás, pányvadobás.
A családi versenyen való részvétel díja: 500 Ft/család
Az első három helyezett család értékes ajándékcsomagot nyer.

Galambkiállítás magyar fajtákból a balmazújvárosi Galamb- és Kisállat Tenyésztők Egyesülete valamint a Hortobágyi Nonprofit Kft. szervezésében.

A Pusztai Állatpark ezen a napon ingyenesen látogatható.

csaladi_nap_2016

Október 1.: Magyar Szürkebikák vására

bikavasar

Ezt a rendezvényt a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. és a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete közösen szervezi meg. A program egy ünnepélyes megnyitóval kezdődik, mely után a szürke bikákat felvezetik, bemutatják, azután pedig következik maga az árverés. A rendezvényre bárki ellátogathat. A licitálás csak meghívott vendégek köreiben zajlik. Eközben állatsimogató, baba és anyuka szoba, kilátótorony, játszótér is várja az idelátogatókat.

A rendezvény az Állatparki Belépőjegy megvásárlásával látogatható.

 

bikavasar

Hírek és Aktuálisok

Még több hír

Állataink

Még több eladó állat
007

Bárányok

Állatparkunk a cikta, cigája, gyimesi racka és a hortobágyi racka juh tenyésztésével és fajf...

51

Parlagi kecske

Általában egyszínűek, fehérek, vörösek, feketék, testükön egyenletesen hosszú szőrrel bo...

ELÉRHETŐSÉG ÉS VENDÉGLÁTÁS

HORTOBÁGY PUSZTAI ÁLLATPARK www.pusztaiallatpark.hu

Tel.: +36-30-6212160

E-mail: konyhaspista@gmail.com Cím: 4071 Hortobágy, Tornyi domb 1. GPS koordináták: 47.580303 / 21.139087

2020.február 22. Ünnepelje velünk és állatainkkal a farsangot a Pusztai Állatparkban. A rendezvény a Pusztai Állatparki belépőjegy megvásárlásával látogatható. Bővebb információ: 06/52701-037...

Tisztelt Látogatóink! Az Állatpark újra megnyitotta kapuit, Várjuk önöket szeretettel! A belépőjegy vásárlásánál az épületben a maszk használata kötelező....