Rendezvények

Farsang

2020.február 22.

Ünnepelje velünk és állatainkkal a farsangot a Pusztai Állatparkban.

A rendezvény a Pusztai Állatparki belépőjegy megvásárlásával látogatható.

Bővebb információ: 06/52701-037

December 03: Télapó

December első hétvégéjén hozzánk is ellátogat a télapó, mégpedig szamár fogattal.

Szamárfogatozás és egy pohár meleg tea: 200 Ft/fő.

Október 29. – 30.: „Tök jó” hétvége

Ezeken, a sokak által misztikusnak tartott napokon rendhagyó programokkal várjuk vendégeinket.

Ezen a két napon tökfaragás, tökdíszítés, tökfestés, sütőtök sütés, sütőtökös finomságok sütése, különböző tökös játékok (mint például tök bowling), almahalászat, kézműves tárgyak készítése zajlik. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt „tök jó” kikapcsolódási lehetőség.

A foglalkozásokon való részvétel 200 Ft/fő.

Október 1.: Magyar Szürkebikák vására

Ezt a rendezvényt a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. és a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete közösen szervezi meg. A program egy ünnepélyes megnyitóval kezdődik, mely után a szürke bikákat felvezetik, bemutatják, azután pedig következik maga az árverés. A rendezvényre bárki ellátogathat. A licitálás csak meghívott vendégek köreiben zajlik. Eközben állatsimogató, baba és anyuka szoba, kilátótorony, játszótér is várja az idelátogatókat.

A rendezvény az Állatparki Belépőjegy megvásárlásával látogatható.

 

bikavasar

Augusztus 6.: Családi nap

Családok közötti versengés: vízhúzás (felnőtteknek), patkódobás, lápon járás, bálagurítás, pányvadobás.
A családi versenyen való részvétel díja: 500 Ft/család
Az első három helyezett család értékes ajándékcsomagot nyer.

Galambkiállítás magyar fajtákból a balmazújvárosi Galamb- és Kisállat Tenyésztők Egyesülete valamint a Hortobágyi Nonprofit Kft. szervezésében.

A Pusztai Állatpark ezen a napon ingyenesen látogatható.

csaladi_nap_2016

Július 16-17.: „ Pusztán ízek, színek, illatok” – Gyógynövények hétvégéje

A nyár közepén színesebbnél színesebb, szebbnél szebb gyógynövények pompáznak a természetben. Ezen a hétvégén próbálunk minél több gyógynövényt összegyűjteni a Pusztai Állatparkban is, amelyekből finom főzeteket kóstolhatnak a vendégek, felismerhetik akár illatpárnák, akár kép segítségével a gyógynövényt. Nem is gondolnánk, hogy a hasztalan „fűnek” nézett növénynek milyen gyógyhatásai lehetnek. Igyekszünk az idelátogatóknak minél színesebb gyógynövény palettát összeállítani és felhívni a figyelmet ezeknek a növényeknek a gyógyhatásaira. A gyermekek eközben használhatják a játszóterünket, megnézhetik a kilátó tornyunkat, totót tölthetnek ki a Pusztai  Állatpark látnivalóiról, simogathatják állatainkat.

A foglalkozáson való részvétel díja 200 Ft/fő.

Június 25.: Aratási szokások és hiedelmek

Ki-ki próbára teheti tudását kalászos gabonáink felismerése terén, kézműves foglalkozás keretein belül pedig a szalmafonás rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk.

Kézműves foglalkozás: 200 Ft/fő

Ezen a napon a Pusztai Állatpark 21.00 óráig tart nyitva.

Május 29.: Gyermeknap

Május utolsó hétvégéjén a gyermekeké a főszerep, nemcsak otthon, hanem nálunk, az Állatparkban is ők kerülnek a középpontba. Különböző ügyességi játékok, sorversenyek, erőpróbák, kézműveskedés, gyógynövényekből készült teafőzetek kóstolása és gyógynövényekkel való ismerkedés; kilátótorony,a  játszótér használata és a pusztai virtusok kipróbálása is lehetőséget biztosít a hasznos időtöltésre.

Június 3.: Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Ezen a napon az ország minden részéről érkeznek ide gulyások és pásztoremberek, akik összemérik erejüket és tudásukat a pásztorélet mindennapjaival kapcsolatosan. Különböző feladatokat kell teljesíteniük a percek függvényében, mint például szürkemarha tehenek kifogása és lekötése a karám oldalaihoz, nyúlütés, pányvadobás, vízhúzás, bográcsverés. A gulyásbojtárok számára borjúfogás és fülszám leolvasás – minél rövidebb idő alatt- a megoldandó feladat. Eközben egész napos kirakodóvásár, finom bográcsételek kóstolása, népzene és néptánc, arcfestés, csillámtetoválás, kilátótorony, játszótér, állatsimogató várja a kedves vendégeket.

Hírek és Aktuálisok

Még több hír

Állataink

Még több eladó állat

Bárányok

Állatparkunk a cikta, cigája, gyimesi racka és a hortobágyi racka juh tenyésztésével és fajf...

Parlagi kecske

Általában egyszínűek, fehérek, vörösek, feketék, testükön egyenletesen hosszú szőrrel bo...

ELÉRHETŐSÉG ÉS VENDÉGLÁTÁS

HORTOBÁGY PUSZTAI ÁLLATPARK www.pusztaiallatpark.hu

Tel.: +36-30-6212160

E-mail: konyhaspista@gmail.com Cím: 4071 Hortobágy, Tornyi domb 1. GPS koordináták: 47.580303 / 21.139087

2020.február 22. Ünnepelje velünk és állatainkkal a farsangot a Pusztai Állatparkban. A rendezvény a Pusztai Állatparki belépőjegy megvásárlásával látogatható. Bővebb információ: 06/52701-037...

Tisztelt Látogatóink! Az Állatpark újra megnyitotta kapuit, Várjuk önöket szeretettel! A belépőjegy vásárlásánál az épületben a maszk használata kötelező....